top of page

Nieuws

Brabantse

Verhuis Centrale

KOELKAST VERHUIZEN? HIER LEEST U HOE!

Bijgewerkt op: 28 sep. 2018


Een koelkast verhuizen lijkt gemakkelijk maar blijkt vaak toch lastig te zijn, er zijn een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden. Een koelkast kunt u natuurlijk niet demonteren en in kleine onderdelen vervoeren. Ze zijn meestal erg groot en onhandig vast te pakken waardoor ze moeilijk te verhuizen zijn. Vaak verkijkt men zich op hoe zwaar een koelkast eigenlijk is. Door de juiste voorbereidingen te treffen zorgt u ervoor dat uw koelkast zonder slag of stoot op de nieuwe locatie terecht komt! Brabantse Verhuiscentrale heeft al jaren ervaring met het verhuizen van lastige spullen zoals koelkasten en neemt u deze klus graag uit handen.


KOELKAST VERHUIZEN TIPS

Om het verhuizen van uw koelkast zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet. Want een goede voorbereiding is het halve werk!


1. BEGIN RUIM VAN TE VOREN

Om voedselverspilling te voorkomen is het verstandig om ongeveer een week voordat u de koelkast wilt verplaatsen de etenswaren in de koeling zo veel mogelijk op te maken. Doe een week van te voren ook geen boodschappen voor de komende week maar probeer gerechten te maken van de producten die u nog in uw koelkast heeft staan. Door elke dag alleen de hoognodige boodschappen te doen is de koelkast enkele dagen voor de verhuizing al praktisch leeg, waardoor u vrijwel geen voedsel weg hoeft te gooien. Een mooie bijkomstigheid is natuurlijk dat dit ook weer inpakwerk scheelt.


2. KOELKAST VERHUIZEN: MAAK HEM EERST GOED SCHOON

Wanneer de koelkast helemaal leeg is mag deze uitgezet worden. Maak uw koelkast vervolgens goed schoon. Wanneer u ook een vriesgedeelte heeft is het verstandig om hem de avond van te voren al uit te zetten zodat de vriezer kan ontdooien. Om het ontdooiproces te versnellen kunt u een pan met heet water in het vriesgedeelte te zetten. Wanneer de koelkast helemaal schoon is, is het belangrijk dat u hem nog afdroogt met een schone en droge doek.


3. MAAK DE KOELKAST KLAAR VOOR VERVOER

Vrijwel alle koelkasten hebben plankjes van glas en een aantal plastic lades. Om te voorkomen dat deze tijdens het vervoeren van de koelkast los raken en kapot gaan is het verstandig om deze met schilderstape vast te zetten. Bij de Brabantse Verhuiscentrale adviseren we onze klanten altijd om de deur van de koelkast met een spanband vast te zetten omdat dit net wat sterker is als tape. Daarnaast kan tape lelijke plekken op de buitenkant van de koelkast achterlaten. Vergeet niet om de stekker ook vast te maken, zorg er dan wel voor dat de draad niet te strak staat om kabelbreuk te voorkomen.


4. KOELKAST VERHUIZEN: RECHTOP OF NIET?

Moet ik mijn koelkast tijdens het verhuizen rechtop vervoeren of niet? Hoe lang het duurt voordat de koelkast, na het verhuizen, weer in gebruik genomen mag worden? Dit zijn vragen die vaak aan ons gesteld worden. Of u uw koelkast rechtop moet verhuizen ligt aan de leeftijd van de koelkast. Vroeger werd namelijk als koelsysteem voor koelkasten Freon gas gebruikt. In moderne koelkasten wordt dit gas niet meer gebruikt. U kunt uw moderne koelkast dus met een gerust hart liggend vervoeren en deze vervolgens direct aansluiten en in gebruik nemen. Voor oudere koelkasten hebben we, mede dankzij onze jarenlange ervaring met verhuizen, een aantal richtlijnen voor u opgesteld. Deze kunnen per merk verschillen maar over het algemeen gelden de volgende richtlijnen:

  • Wanneer een koelkast rechtop is vervoerd mag hij vrijwel meteen in gebruik genomen worden.

  • Wanneer de koelkast niet rechtop is vervoerd is het voldoende om de koelkast 12 uur stil te laten staan voordat hij weer aangezet mag worden.

  • Wanneer de koelkast een langere tijd heeft gelegen is ons advies om 24 uur te wachten voordat de koelkast weer in gebruik genomen mag worden.

KOELKAST VERHUIZEN? SCHAKEL DE BVC IN!

BVC kan voor u bij kleine verhuisprojecten, zoals het verhuizen van een koelkast, een op maat gemaakte offerte voor u opstellen. Maar in sommige gevallen kan het voordeliger zijn om gebruik te maken van onze ‘hulp bij verhuizen’ dienst. U heeft dan vier uur lang beschikking over twee ervaren verhuizers en verschillende faciliteiten zoals een verhuiswagen en professioneel verhuismateriaal. Kunt u wel wat extra handen gebruiken of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Recente blogposts

Alles weergeven

PIANO VERHUIZEN IN EINDHOVEN EN OMSTREKEN

Bij een verhuizing zien wij van BVC vaak dat er eerst over de simpele dingen wordt nagedacht, zodat de eerste dozen gevuld kunnen worden. Maar het is ook van belang om na te denken over spullen die la

VERHUISMATERIAAL HUREN BIJ DE BVC

Ook voor het huren van verhuismateriaal kunt u bij de Brabantse Verhuiscentrale terecht. Wij begrijpen dat niet iedereen behoefte heeft aan een compleet verzorgde verhuizing. Wij bieden daarom verhuis

bottom of page