top of page

Nieuws
Brabantse
Verhuis Centrale

VERHUIZEN NAAR HET BUITENLAND: BETROUWBARE INTERNATIONALE VERHUIZERS

Bijgewerkt op: 12 mrt.

Het aantal Nederlanders dat besluit internationaal te verhuizen naar het buitenland is afgelopen jaren flink toegenomen. Jaarlijks verlaten duizenden Nederlanders ons land om te gaan wonen in het buitenland. De beweegredenen om te verhuizen lopen sterk uiteen. De één verhuist vanwege werk naar een ander land, de ander vanwege het politieke klimaat of de verandering van de samenleving. Om welke reden u ook besluit te verhuizen, er wacht u een enorme klus. Voor een internationale verhuizing moeten namelijk veel zaken worden geregeld.


VERHUIZEN BINNEN DE EU

Verhuist u naar één van de 27 lidstaten van de Europese Unie? Dan brengt dit iets minder complexiteit met zich mee dan een verhuizing naar een land buiten de EU. Het voordeel is dat u binnen de Europese Unie uw goederen niet hoeft aan te geven bij de Douane. Dat scheelt een hele berg papierwerk! Veel zaken zijn binnen de EU overal hetzelfde geregeld. Toch hanteren sommige landen nog specifieke regels wanneer u wilt verhuizen naar dat land. Onderzoek dus altijd of u nog met specifieke zaken rekening moet houden wanneer u verhuist naar een land binnen de Europese Unie. Eerder schreven wij al over verhuizen naar België.


VERHUIZEN NAAR EEN LAND BUITEN DE EU

Gaat u verhuizen naar een land buiten de Europese Unie? Dan krijgt u te maken met wetgeving die over het algemeen veel strenger is. Niet in ieder land mag u zomaar permanent komen wonen en er gelden vaak strenge regels om in een land buiten de EU te mogen werken. Ook het invoeren van uw goederen gaat anders. Uw verhuisgoed is weliswaar vrij van invoer, het moet wel worden aangegeven bij de Douane en door de papierwinkel. Tot slot gelden er strenge regels voor het meenemen van huisdieren, motorrijtuigen en wapens.


VOORBEREIDING VERHUIZEN NAAR HET BUITENLAND

Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, zullen we veel zaken geregeld moeten worden voordat u kunt verhuizen naar het buitenland. Het regelen van de uitvoer van uw goederen, belastingzaken, financiën, verzekeringen, het laten vertalen / legaliseren van documenten zoals diploma’s, het openen van een bankrekening… Verhuizen naar het buitenland kost veel werk. Wij nemen het verhuizen van uw goederen daarom graag voor u uit handen. Wij stellen voor u graag een verhuisplan op om alle afspraken goed vast te leggen zodat uw verhuizing prettig verloopt.


HET TRANSPORTEREN VAN GOEDEREN

Als verhuisbedrijf dragen wij graag zorg voor het transporteren van uw goederen. De transportmethode die wij inzetten, is afhankelijk van het land waarnaar u verhuist. Verhuist u bijvoorbeeld naar Amerika? Dan wordt uw inboedel doorgaans verscheept met een containerschip. Voor sommige verhuizingen is het echter handiger gebruik te maken van vluchttransport. In beide gevallen is het belangrijk dat uw inboedel goed wordt ingepakt zodat schade wordt voorkomen. Wij beschikken over professionele inpakmaterialen zodat u bezittingen optimaal worden beschermd tegen transport.


VERHUISBEDRIJF VOOR INTERNATIONALE VERHUIZINGEN

Gaat u verhuizen naar het buitenland of verhuizen van het buitenland naar NL? Dan kunt u uw verhuizing met een gerust hart laten verzorgen door de Brabantse Verhuiscentrale. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op. Bent u benieuwd naar onze tarieven? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan. U ontvangt onze offerte dan binnen 24 uur in uw mailbox!

Recente blogposts

Alles weergeven

VERHUIZEN NAAR NEDERLAND

Heeft u al langere tijd in het buitenland gewoond, maar wilt u weer terug verhuizen naar Nederland? Dan heeft u te maken met een aantal veranderingen en zaken waar u rekening mee dient te houden bij i

Comentários


bottom of page