top of page

Nieuws
Brabantse
Verhuis Centrale

VERHUIZEN NAAR NEDERLAND

Bijgewerkt op: 12 mrt.

Heeft u al langere tijd in het buitenland gewoond, maar wilt u weer terug verhuizen naar Nederland? Dan heeft u te maken met een aantal veranderingen en zaken waar u rekening mee dient te houden bij internationaal verhuizen. Hierbij wordt namelijk een onderscheid gemaakt in het verhuizen vanuit een EU-land en verhuizen vanuit een niet-EU-land. Wij leggen u graag het verschil uit en vertellen u hoe wij u hierbij van dienst kunnen zijn zodat uw verhuizing zo soepel mogelijk verloopt.


GOEDEREN VERHUIZEN NAAR NEDERLAND

Wanneer u internationaal verhuist, dient u rekening te houden met verhuisgoederen of persoonlijke goederen. Dit zijn namelijk goederen die bestemd zijn voor het persoonlijk gebruik door u of uw gezinsleden. Persoonlijke goederen of verhuisgoederen zijn daarom ook veelal roerende goederen, zoals meubels, huishoudelijke elektronica en andere voorwerpen. Goederen die niet vallen onder de verhuisgoederen of persoonlijke goederen zijn de goederen die u gebruikt voor werkzaamheden als handelaar, dienstverlener of fabrikant.


VERHUIZEN NAAR NEDERLAND VANUIT EU-LAND

Als u verhuist vanuit een EU-land naar Nederland, dan hoeft u voor uw persoonlijke en verhuisgoederen bij de douane geen aangifte te doen. Binnen de EU is er een vrij verkeer van goederen. Ook voor accijnsgoederen die u meeneemt uit een EU-land voor particulier gebruik hoeft u geen aangifte te doen. Daarnaast kunt u vrijstelling vragen voor Belasting voor personenauto’s en motorrijwielen (BPM, via aanvraag Vergunning vrijstelling bpm bij verhuizing).


VERHUIZEN NAAR NEDERLAND VANUIT NIET-EU-LAND

Wanneer u vanuit een niet-EU land naar Nederland verhuist, dient u wel aangifte van uw goederen te doen bij de douane. Over uw persoonlijke en verhuisgoederen hoeft u in principe geeft belasting te betalen. Echter, u dient wel voortijdig vrijstelling aan te vragen. Deze aangifte moet u samen met uw verhuisbedrijf indienen. Wij zullen aangifte doen van uw verhuisboedel met een speciale code waardoor het invoeren van uw inboedel belastingvrij kan zijn. Daarbij weten wij precies aan welke eisen uw verhuizing moet voldoen. Tot slot zijn er strenge invoerregels met betrekking tot het invoeren van huisdieren, motorrijtuigen en wapens.


CHECKLIST VERHUIZEN NAAR NEDERLAND

Waar moet u verder rekening mee houden als u verhuist naar Nederland? Wij hebben een korte checklist gemaakt van het papierwerk dat in orde moet zijn als u verhuist vanuit een niet-EU-land. Dit zijn de zaken waar u zeker rekening mee moet houden.

  • de aanvraag vrijstelling van goederen bij de douane

  • een kopie van uw paspoort

  • een kopie huur- of koopcontract van uw woning in Nederland

  • een kopie huur- of koopcontract van uw woning in het buitenland

  • een bewijs van uw inkomen (bijvoorbeeld een werkgeversverklaring)

  • een ‘vestiging vanuit het buitenland’ van uw gemeente

WIJ HELPEN U!

Zoals u ziet, kost het verhuizen veel tijd en moeite. Daarom nemen wij het verhuizen van uw goederen graag voor u uit handen. Onze internationale verhuizers beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om uw verhuizing vanuit het buitenland zo soepel mogelijk te laten verlopen. Benieuwd hoe het zit met een verhuizing naar het buitenland lees dat dan in onze adnere blog. Neemt u gerust contact met ons op voor een indicatie van de kosten of maak gelijk een afspraak met ons.

Recente blogposts

Alles weergeven

KOELKAST VERHUIZEN? HIER LEEST U HOE!

Een koelkast verhuizen lijkt gemakkelijk maar blijkt vaak toch lastig te zijn, er zijn een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden tijdens uw keukentransport. Een koelkast kunt u natuurlijk

Comments


bottom of page