top of page

Nieuws
Brabantse
Verhuis Centrale

WASMACHINE VERHUIZEN? SCHAKEL DE BVC IN!

Bijgewerkt op: 19 mrt.

Een wasmachine particulier verhuizen is lastig. Anders dan bij veel meubels kan een wasmachine niet volledig worden gedemonteerd en in kleine onderdelen worden vervoerd. Wasmachines zijn doorgaans erg zwaar, lastig vast te pakken en daardoor moeilijk te verhuizen. Met wat extra zorg en aandacht zorg je ervoor dat je wasmachine zonder problemen naar een nieuwe locatie wordt gebracht. Waar u op moet letten bespreken we in dit artikel.


1. KOPPEL UW WASMACHINE TIJDIG LOS

Het is belangrijk dat de wateraansluiting van uw wasmachine tijdig wordt losgekoppeld. De waterslang heeft namelijk even tijd nodig om leeg te lopen en volledig uit te lekken. Plak de slang op de dag van de verhuizing vast aan de wasmachine. Op deze manier voorkom je dat eventuele waterrestjes worden gemorst of dat de slag in de weg zit tijdens het tillen van de machine. Eventueel overgebleven water in het systeem kan worden geloosd door de wasmachine naar voren te kantelen. Ieder wasautomaat heeft aan de voorkant een klepje met daarachter een filter. Open voorzichtig het filter en laat het overgebleven water uit de wasmachine lopen.


2. TROMMEL WASMACHINE VASTZETTEN

Wanneer al het overgebleven water uit de wasmachine is verwijderd, kan de trommel worden vastgezet. We noemen dit ook wel ‘trommelbeveiliging’. Hoe de trommelbeveiliging kan worden ingesteld is per wasmachine verschillend. Vaak wordt gebruik gemaakt van een aantal schroeven of ijzeren stangen om het draaien/kantelen tegen te gaan. Dit is belangrijk om beschadigingen aan de binnenzijde van de wasmachine te voorkomen.


3. HET AANBRENGEN VAN EEN BESCHERMENDE VERPAKKING

Om ervoor te zorgen dat ook de buitenzijde van de wasmachine geen beschadigingen oploopt, kunt u de wasmachine tijdens het verhuizen het best beschermen met een verhuisdeken of met beschermend materiaal zoals noppenfolie. Op deze manier zorgt u er niet alleen voor dat uw wasmachine in goede staat blijft, ook bijvoorbeeld uw trappengat loopt minder snel beschadigingen op wanneer uw wasmachine is ingepakt.


4. VERHUISMETHODE

Het is belangrijk dat voorafgaand aan de verhuisdag wordt bekeken of de wasmachine verhuisd kan worden door het trappengat. Wij maken het regelmatig mee dat de wasmachine niet door het trappengat past en er onverwachts een verhuislift aan de verhuizing te pas moet komen. Heeft u een verhuislift nodig? Laat dit ons dan tijdig weten. Dan zorgen wij dat deze beschikbaar is op uw verhuisdag.


5. LET OP MET TILLEN!

Een wasmachine is een zwaar object. Je vertilt jezelf gemakkelijk bij het verplaatsen van zo’n zwaar object. Let er dus op dat je een goede tiltechniek toepast waarmee je jezelf niet bezeerd. Zorg er daarnaast voor dat u stevige schoenen aan heeft waarmee u niet uitglijdt. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan wanneer u wegglijd op de trap met een zwaar object zoals een wasmachine in uw handen.


VERHUIZEN VAN WASMACHINE UITBESTEDEN

De bovenstaande tips zullen u hopelijk helpen bij het verhuizen van uw wasmachine. Natuurlijk is het ook mogelijk deze klus volledig aan ons uit te besteden. Wij verzorgen niet alleen complete verhuizingen, ook enkel voor het verhuizen van uw oude en/of nieuwe wasmachine kunt u bij ons terecht. Wij brengen uw nieuwe wasmachine graag naar de juiste locatie in uw woning en tillen uw oude wasautomaat indien gewenst naar beneden. Dergelijke klussen kunnen wij vaak al voor een aantrekkelijke prijs uitvoeren. Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op om naar de mogelijkheden te informeren.


TIP: HULP BIJ VERHUIZEN NODIG?

Voor kleine verhuisprojecten zoals het verhuizen van een wasmachine wordt vaak een op maat gemaakte offerte opgesteld. In sommige gevallen kan het echter voordeliger zijn gebruik te maken van onze dienst ‘hulp bij verhuizen’, bijvoorbeeld als u nog meer klussen heeft liggen voor onze verhuizers. Wij stellen dan vier uur lang twee ervaren verhuizers en verschillende faciliteiten tot uw beschikking. Neemt u gerust een kijkje op de pagina om meer over onze dienst te weten te komen.

Recente blogposts

Alles weergeven

KOELKAST VERHUIZEN? HIER LEEST U HOE!

Een koelkast verhuizen lijkt gemakkelijk maar blijkt vaak toch lastig te zijn, er zijn een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden tijdens uw keukentransport. Een koelkast kunt u natuurlijk

Comments


bottom of page