top of page

Nieuws
Brabantse
Verhuis Centrale

Hulp bij verhuizen? De 5 tips voor een stressvrije verhuizing!

Bijgewerkt op: 15 apr.

Verhuizen is een van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Logisch dat je er ondanks de stap die gaat maken toch tegenop ziet. Ons verhuisbedrijf uit Eindhoven De Brabantse Verhuiscentrale is al 4 generaties actief om deze gebeurtenis vlekkeloos te laten verlopen, we doen het iedere dag en menen dat een verhuizing niet gepaard hoeft te gaan met stress.

 

Met de juiste hulp bij verhuizen kan het gehele verhuisproces aanzienlijk worden versoepeld. In deze blog gaan we in op de 5 tips die ervoor zorgen dat jij een stressvrije verhuizing kan plannen, lees snel verder!


Hulp bij verhuizen: onze 5 tips


1.         Maak een verhuisplan.

Begin met het opstellen van een gedetailleerd verhuisplan. Dit plan moet de (streef)datum van de verhuizing, een lijst met taken en deadlines en een budget omvatten. Door een duidelijk plan te maken, kun je stress verminderen en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt. Bespreek je plan met onze verhuisadviseur en laat je inlichten over alle mogelijkheden, waar je wellicht nog niet aan gedacht had. 

 

2.         Begin op tijd.

Het is belangrijk om vroeg te beginnen met het plannen van je verhuizing. Begin minstens enkele weken voorafgaand aan de verhuisdatum met inpakken van de verhuisdozen. Je kunt sorteren wat je wel en wat je niet mee wilt nemen. Wat wel mee gaat, gaat gelijk in de dozen en wat niet mee gaat kun je in vuilniszakken doen, naar de stort brengen of op marktplaats gaan zetten.

Wellicht neem je te veel niet mee en heb je afvalcontainer nodig, voordat de verhuiswagen voor komt rijden. Als je lekker op tijd begint, heb je alle tijd om de container op je gemak te vullen. Zorg er ook voor dat je met onze planners de verhuisdatum zeker hebt gesteld, zodat je voor jezelf een deadline stelt. 

 

3.         Informeer vrienden, kennissen, instanties en familie op tijd.

Zorg ervoor dat je op tijd belangrijke partijen op de hoogte stelt van je verhuizing.  Kijk op Kosten verhuisservice | PostNL, dit is een ideale oplossing om via -1- platform veel van deze partijen in -1 x op de hoogte te stellen van je verhuizing. Ontvangen ze je melding niet, of te laat dan zal eventuele post alsnog naar je nieuwe huis worden verzonden. Super handig. Informeer je collega's, vrienden en familie via WhatsApp over je verhuizing. Hoe je dit het makkelijkste kan lees je in de blog verhuisbericht maken via Whatsapp.

 

4.    Laat je professioneel verhuizen door een Erkende Verhuizer.

Laat Brabantse Verhuiscentrale je de zorg van het verhuizen uit handen nemen en vraag vrijblijvend een offerte aan. Alles kan. Alleen de grote stukken verhuizen, enkele stuks verhuizen, complete inboedel verhuizen. We leggen graag onze dienstverlening over jouw verhuisplan en we bekijken wat we voor je kunnen betekenen. Wist je bijvoorbeeld ook dat we je verhuizing samen kunnen uitvoeren? We komen 's ochtends met een verhuiswagen en een chauffeur en je zorgt zelf voor de 'verhuizers '. Toch liever zelf verhuizen? Ook geen probleem, dan kun je bij ons ook terecht voor verhuisdozen, inpakpapier, advies en een bak koffie. 

 

5.     Blijf kalm en Flexibel.

Hoewel het plannen van een verhuizing stressvol kan zijn, is het belangrijk om rustig te blijven en je zelf flexibel op te stellen als dingen niet helemaal volgens je eerder gemaakt plan verlopen. We horen bijna dagelijks de 'rompslomp' van onze klanten, zoals de bekende tegenvallers:

· Ondervloer te nat, en de parketman kan er nog niet in, nu moet alles opschuiven.

· Zieke medewerkers bij ons schildersbedrijf en nu krijgen ze het niet af en alles schuift op.

· De 'oude' bewoner van jouw nieuwe huis is niet op tijd in actie gekomen en huis is niet (helemaal) leeg.We kunnen de lijst nog wel even blijven vullen, want we hebben dagelijks mensen aan de telefoon die deze stress dus ervaren. Ben flexibel, dat zijn wij ook en we zoeken samen naar een andere oplossing. Vaak MOET je zelf je huis ook uit, omdat daar de nieuwe bewoners ook al staan te poppelen of je wilt gewoon geen dubbele lasten. Ook dat snappen we. We zorgen er dan altijd voor dat je 'oude' huis in ieder geval leeg is en slaan je inboedel gewoon even tijdelijk op.

De factor onvoorzien kunnen we helaas niet uitzetten, maar met een positieve houding gaan we alle uitdagingen overwinnen.

Comments


bottom of page